ardanta-logo

Ardanta

Uitvaartverzekering
Bij Ardanta begrijpt men dat alle praktische hulp welkom is bij het overlijden van een naaste. Het verzekeringsbedrijf profileert zich dan ook als gids in moeilijke tijden. Daarnaast staat het bedrijf natuurlijk bij met financiële hulp, naar gelang het type verzekering. Ardanta denkt daarbij graag met u mee. Wat kan er vooraf al geregeld worden? En hoe brengt u uw persoonlijke wensen in kaart? Zo nodig wordt u bijgestaan met persoonlijk advies of doorverwezen naar een adviseur.

Over de organisatie
Ardanta maakt onderdeel uit van het landelijke ASR, één van Nederlands grootste verzekeraars met tevens bedrijven als Europeesche Verzekeringen, Ditzo, De Amerfoortse en a.s.r. onder de hoede. Inmiddels is Ardanta ruim 40 jaar werkzaam als uitvaartverzekeraar. Een uitvaartverzekering van Ardanta wordt u uitsluitend aangeboden via intermediairs. Dat wil zeggen dat onafhankelijke adviseurs u de uitvaartverzekeringen kunnen adviseren en aanbieden. Dit heeft als voordeel dat zo’n adviseur altijd kijkt naar uw persoonlijke financiële situatie en de voor u beste fiscale en juridische aanbevelingen doet.

De diverse uitvaartverzekeringen bij Ardanta
Bij Ardanta kunt u terecht voor verschillende soorten uitvaartverzekeringen, zoals een kapitaalverzekering (geld uitvaartplan) of een naturaverzekering (zorg garant uitvaartplan). Afhankelijk van uw persoonlijke situatie wordt een advies gegeven. Dit kan soms zelfs betekenen dat het advies luidt om géén verzekering te nemen, wanneer dit in uw belang is. Wanneer u eenmaal kiest voor een Ardanta uitvaartverzekering, dan zijn er een aantal betaalmogelijkheden. In overleg kunt u gaan voor een koopsomverzekering bijvoorbeeld. Hierbij koopt u in één keer de verzekering af. Natuurlijk is de premieverzekering eveneens mogelijk. U betaalt in dit geval een vooraf afgesproken bedrag, maandelijks of jaarlijks.

Het Zorg Garant Uitvaartplan
Dit is de basisverzekering van Ardanta en vergelijkbaar met de naturaverzekering. Het Zorg Garant Uitvaartplan zorgt ervoor dat de basiszorg voor een standaard uitvaart wordt geregeld. Hiermee scheept u nabestaanden niet op met kosten voor een basis uitvaart. Dat wil zeggen, de verzekeraar zorg op het moment van overlijden voor een basis kist, basis plechtigheid en eventueel een aantal aanvullende diensten. Heeft u speciale wensen? Dan zou u hiervoor naast het Zorg Garant Uitvaartplan, dat niet uitkeert in geld, zelf een spaarpotje kunnen aanleggen.

Het Geld Garant Uitvaartplan
Dit uitvaartplan komt overeen met een kapitaalverzekering. Dit betekent dat wanneer u komt te overlijden, de nabestaanden een vooraf afgesproken geldbedrag ontvangen, waarmee zij zelf de nodige diensten inkopen. U en uw nabestaanden zijn dus helemaal vrij om te bepalen hoe en waar de uitvaart zal plaatshebben en wat de invulling zal zijn voor bijkomende zaken, zoals rouwadvertentie en –kaarten en de condoleance. De vrije keuze voor locatie en uitvaartverzorger kan een groot goed zijn.

Het Geld Geregeld Uitvaartplan
Ook bij dit uitvaartplan bent u vrij in het kiezen van de uitvaartverzorger en bijkomende zaken, zoals het type kist en de invulling van de plechtigheid. Het grote verschil met het Geld Garant Uitvaartplan is dat de verzekeraar direct uitbetaald aan de uitvaartverzorger. U heeft hier dus te maken met een zogenaamde natura-sommenverzekering. Uw nabestaande hoeven zich daarbij niet bezig te houden met de financiële afhandeling van de uitvaart, maar hebben wel de vrijheid om naar de persoonlijke wensen de uitvaart in te vullen.

Onze informatie over Ardanta
Natuurlijk doen wij er alles aan om de informatie over Ardanta zo juist mogelijk over te brengen. Aan de door ons gegeven informatie kunnen echter geen rechten worden ontleent. Raadpleeg daarom altijd de betreffende polisvoorwaarden alvorens over te gaan op het afsluiten van een uitvaartverzekering.

0
Vanaf (per maand)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH