dela-logo

DELA

Uitvaartverzekering

Uitvaartcoöperatie Dela is er zich van bewust dat wanneer een dierbaar iemand overlijdt, er veel op u afkomt. De uitvaartverzorgers die aangesloten zijn bij Dela zijn er daarom ook op gebrand om de handelingen voor de uitvaart zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Over de organisatie
U heeft met Dela te maken met een zogenaamde coöperatie. Dit wil zeggen dat Dela als uitvaartverzekeraar geen winstoogmerk heeft. Concreet betekent dit dat u nooit teveel voor uw polis betaalt. Wanneer er geld overblijft, wordt dit netjes aan u uitgekeerd. Bovendien heeft u te maken met een hooguit minieme jaarlijkse stijging van de premie.

De diverse uitvaartverzekeringen van Dela
Dela heeft een breed aanbod van uitvaartverzekeringen, die in de regel bij Dela worden benoemd als zijnde ‘uitvaartplan’. Dela probeert met het ruime aanbod van 4 verschillende uitvaartplannen elk type klant tegemoet te komen. Lees hieronder meer over deze diverse polissen.

Dela Uitvaartplan Basis
Het Dela Uitvaartplan basis is het equivalent voor de natura uitvaartverzekering. Met deze verzekering bent u dus gedekt voor de basiselementen van een uitvaart. Nabestaanden worden niet uitbetaald in geld, maar direct in diensten door gecontracteerde uitvaartverzorgers. Denk hierbij aan een opbaring, de crematie en een eenvoudige kist. Ga goed na voor welke elementen u precies bent verzekerd, om onaangename verrassingen te voorkomen. Bijverzekeren kan altijd, zoals met het Dela Uitvaartplan Plus.

Dela Uitvaartplan Plus
Deze verzekering is in feite een extra module, bovenop het basis uitvaartplan. Het Uitvaartplan Basis in combinatie met het Uitvaartplan Plus is een voorbeeld van een zogenaamde ‘combinatie uitvaartverzekering’. De ‘Plus’ module dekt hierbij extra een bedrag van minimaal 525 Euro. Het geeft de nabestaanden ruimte om aanvullende zaken te bekostigen, die normaliter niet gedekt worden door het Uitvaartplan Basis.

Dela Uitvaartplan Flexibel
Met dit pakket zijn diensten tot een bedrag van 5.500 Euro standaard verzekerd. Dit zijn basisdiensten die Dela zelf voor u regelt. De invulling ervan is uiteraard wel door uzelf of uw nabestaande te bepalen. Er zijn hiernaast in de meeste gevallen echter wensen voor zaken die normaal gesproken buiten dit pakket vallen. Denk aan bloemen, horeca, live muziek, etc. Het flexibele Uitvaartplan biedt dan mogelijkheden. Voor een vrij te besteden bedrag maken uw nabestaanden daar zelf keuzes in. Dit bedrag bepaalt u zelf, met een minimum van 597 Euro.

Dela Uitvaartplan in Geld
Het Uitvaartplan in Geld is de kapitaalverzekering van Dela. De betekent dat u een premie betaalt voor een uit te keren bedrag wanneer u komt te overlijden. Dit bedrag (minimaal 597 Euro) is vervolgens geheel vrij besteedbaar door uw nabestaanden. Het verzekerde bedrag wordt geïndexeerd, wat wil zeggen dat het bedrag automatisch stijgt naarmate de kosten voor een uitvaart stijgen (inflatie). Dit pakket is geschikt voor mensen die geen tussenkomst van de verzekeraar wensen bij het kiezen voor uitvaartdiensten of voor een uitvaart die in het buitenland zal plaats hebben.

Premie of afkoopsom?
Bij Dela kunt u de genoemde Uitvaartplannen bekostigen door het betalen van een premie. Dit kan maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks. Daarnaast kunt u het Uitvaartplan in Geld ook afkopen doormiddel van een eenmalige koopsomstorting. Het bedrag van de afkoopsom is altijd lager dat het verzekerde bedrag dat in het geval van overlijden aan uw nabestaanden wordt uitgekeerd. Bovendien kan dat verzekerde bedrag met de jaren nog wat stijgen vanwege de speciale winstdelingsregeling van Dela.

Het Dela Depositofonds
Een derde optie om te sparen voor uw eigen uitvaart is het Dela Depositofonds. Het biedt een voordelige manier om geld opzij te zetten voor uw begrafenis of crematie, wanneer het u uitkomt. Een eerste storting in het fonds is altijd minimaal 3.500 Euro. Jaarlijks wordt minimaal 3% en maximaal 6% rente over dat bedrag uitgekeerd. U kunt op elk gewenst moment meer inleggen, met een minimum van 500 Euro. In het geval van uw overlijden wordt het bedrag dat op dat moment in het fonds zit aan uw nabestaanden overgemaakt.

Onze informatie over Dela
Dela heeft een uitgebreid pakketaanbod wanneer het gaat om uitvaartverzekeringen. Alhoewel wij uiteraard ons best doen om zo volledig mogelijke informatie te verstrekken, mogen hieraan geen rechten worden ontleent. Wij adviseren dan ook altijd de betreffende polissen van Dela zelf te raadplegen, alvorens over te gaan op het afsluiten ervan.

0
Vanaf (per maand)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH