monuta-logo

Monuta

Uitvaartverzekering

Monuta profileert zich als “de steun bij iedere uitvaart”. De organisatie is zowel een uitvaartondernemer als een uitvaartverzekeraar. Naast het bieden van een passende uitvaartverzekering, waardoor een mooi afscheid betaalbaar blijft,  helpt Monuta de nabestaanden bij het zo goed mogelijk invullen van het afscheid.

Over de organisatie
Naast uitvaartverzekeraar is Monuta tevens uitvaartverzorger, en dat doet het bedrijf al meer dan 90 jaar, vanaf de oprichting in 1923. Met een netwerk van meer dan 100 uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen heeft het brede landelijke dekking. Vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn, waar ook de uitvaartverzekeringen worden beheerd, worden alle vestigingen aangestuurd.

De diverse uitvaartverzekeringen van Monuta
Bij Monuta kunt u terecht voor meerdere soorten uitvaartverzekeringen. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen uitbetaling in natura (diensten), in geld (u bent –deels-  zelf voor de inkoop van diensten verantwoordelijk) of een combinatie van beiden. Elke uitvaartverzekering heeft verschillende benamingen voor verschillende polissen. Lees hieronder over de diverse polissen van Monuta.

Monuta Uitvaart Basis-verzekering
De uitvaart zal bij dit pakket door Monuta worden verzorgd. U bent dan verzekerd van dekking van alle basiskosten (waaronder een standaard kist, de laatste verzorging, opbaring en vervoer van de overledene). Hier bent u zonder verzekering al gauw 4.500 euro voor kwijt. Daarnaast verzekert u een extra bedrag van 2.500 Euro. Deze kunnen uw nabestaanden vrij besteden aan extra te maken kosten buiten het basispakket om. Denk hierbij aan grafkosten, catering naar wens of een fotoreportage van de rouwdienst.

Monuta Uitvaart Plus-verzekering
De Plus variant van de Monuta uitvaartverzekering verschilt in een aantal opzichten niet veel van de basisvariant. Zo zal de uitvaart door Monuta worden verzorgd. En ook hiermee bent u verzekerd van een dekking van alle basiskosten ter waarde van 4.500 Euro. Hiernaast bent u verzekerd van een extra, vrij te besteden bedrag van 4.000 Euro (dit bedraagt 2.500 Euro bij de Basis verzekering). De Monuta Uitvaart Plus-verzekering is hiermee de meest afgesloten uitvaartverzekering bij Monuta.

Monuta Uitvaart Top-verzekering
Ook deze uitvaartverzekering dekt net als voorgaande verzekeringen de basiskosten van een uitvaart. Dat wil zeggen, als ook hier de uitvaart door Monuta wordt verzorgd. Het verschil met voorgaande verzekeringen zit ‘m ook hier weer in de vrije bestedingsruimte naast het natura pakket ter waarde van 4.500 Euro. Deze bedraagt bij de Monuta Uitvaart Top-verzekering 5.500 Euro.

Monuta Uitvaart Flexibel-verzekering
De opzet van deze verzekering is dezelfde als die van voorgaande verzekeringen: een standaard dienstenpakket t.w.v. 4.500 Euro + een vrij te besteden bedrag voor extra te maken uitvaartkosten. Dit laatstgenoemde bedrag bepaalt u bij de Monuta Uitvaar Flexibel-verzekering echter zelf. Naar eigen inzicht verzekert u zichzelf bij voor een bedrag tussen de 1.500 Euro en 15.000 Euro. Omdat iedereen nou eenmaal anders is, en elke uitvaart dus ook.

Het dienstenpakket van alle voorgaande verzekeringen wordt overigens geïndexeerd. Dit houdt in dat elk jaar aan de hand van inflatie wordt gekeken of voor diezelfde waarde nog steeds eenzelfde uitvaart kan worden bekostigd. het verzekerde bedrag wordt aan de hand daarvan opgehoogd.

Monuta Uitvaart Geld-verzekering
De Uitvaart Geld-verzekering is de kapitaalverzekering van Monuta. Dit wil zeggen dat u zich hierbij alleen verzekert voor een door uw nabestaanden absoluut vrij te besteden bedrag. De hoogte van het bedrag bepaalt u zelf en dit heeft uiteraard invloed op de hoogte van uw premie of afkoopsom. Als u met uw dierbare helemaal zelf de touwtjes in handen wilt hebben, is deze verzekering een goede optie. U bent hierbij namelijk ook niet verplicht om voor Monuta te kiezen als uitvaartverzorger. Wel biedt Monuta een korting tot maximaal 5% op de totale uitvaartnota wanneer uw nabestaanden daar toch voor kiezen.

Premie of afkoopsom?
Naar gelang de waarde van het verzekerde pakket wordt uw premie bepaald. Deze kunt maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks voldoen. Een andere optie is de afkoopsom, een optie bij de kapitaalverzekering. Het eenmalig te storten bedrag (de koopsom) verzekert u in een keer voor het gehele geldbedrag voor uw uitvaart, dat vrij komt bij uw overlijden. Het verzekerde bedrag is uiteraard altijd meer dan de te storten afkoopsom.

Het Monuta Depositofonds
Het Monuta Depositofonds biedt u een manier van sparen aan waarbij het gespaarde geld pas vrijkomt na uw overlijden. Door een aantrekkelijke rente is het uitvaartdeposito een goed alternatief voor een gewone spaarrekening. Daar ligt immers altijd de verleiding op de loer om het gespaarde geld uiteindelijk toch voor andere doeleinden in te zetten.

Onze informatie over Monuta
Wij geven u graag een compleet beeld van uitvaartverzekeraar Monuta. Houd er echter rekening mee dat aan onze informatie geen rechten kunnen en mogen worden ontleent. Raadpleeg bij onduidelijkheid Monuta en lees altijd grondig de polis door alvorens over te gaan op het afsluiten van een uitvaartverzekering.

0
Vanaf (per maand)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH