nuvema-logo

Nuvema

Uitvaartverzekering

Het geeft een gerust gevoel wanneer u de kosten van uw uitvaart vooraf heeft geregeld, zodat uw nabestaande niet nodeloos in de problemen raken. Nuvema biedt met zijn uitvaartverzekeringen op maat een oplossing. Zo worden de uitvaartkosten berekent aan de handen van de tarieven in uw regio.

Over de organisatie
De naam Nuvema is een afkorting voor de Nederlandse Uitvaartverzekering Maatschappij. Deze uitvaartverzekeraar bestaat als sinds 1949 en heeft sindsdien een klantenbestand opgebouwd van ruim 300.000 klanten door het gehele land.  Nuvema probeert op een slimme manier om te gaan met de soms grote prijsverschillen tussen de verschillende regio’s, door een eigen netwerk van 300 lokale uitvaartverzorgers door heel Nederland verspreid.

De diverse uitvaartverzekeringen van Nuvema
Nuvema biedt u kort gezegd de keuze tussen een natura uitvaartverzekering en een combinatie uitvaartverzekering. Beide type verzekeringen maakt Nuvema graag voor u op maat. Hoe specifieker uw wensen zijn, hoe beter het te verzekeren bedrag te bepalen is. Weet u bijvoorbeeld zeker dat u begraven wilt worden? Dat brengt andere kosten met zich mee dan een crematie. Met een begrafenisverzekering weet u zeker dat de belangrijkste diensten dan gedekt zijn. Ditzelfde principe gaat op voor de crematieverzekering van Nuvema, wanneer u zeker weet dat u een crematie wenst.

De natura uitvaartverzekering van Nuvema
Deze verzekering biedt uitkomst wanneer u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met de financiële afhandeling van uw uitvaart. Nuvema keert bij deze verzekering namelijk alleen uit in diensten. Let wel op: vaak worden alleen een aantal basisdiensten vergoed. Diensten die hierbuiten vallen moeten alsnog apart bekostigd worden. Ga bij Nuvema daarom na of een naturaverzekering op maat mogelijk is of dat u er verstandig aan doet om bij te verzekeren.

De combinatie uitvaartverzekering van Nuvema
Nuvema is een naturaverzekeraar, wat wil zeggen dat er bij deze maatschappij geen kapitaalverzekering kan worden afgesloten. Bij een kapitaalverzekering wordt bij overlijden een van tevoren vastgelegd bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd, waarmee naar eigen inzicht en bij een uitvaartverzorger naar keuze de diensten kunnen worden ingekocht. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u zelf (nog) geen duidelijke wensen heeft met betrekking tot uw uitvaart.

Naturaverzekeraar Nuvema biedt een mooi alternatief voor de kapitaalverzekering: de Natura uitvaartverzekering in geld. Dit is in feite combinatie uitvaartverzekering. Met dit type verzekert u een door u bepaald bedrag voor het bekostigen van producten en diensten, zonder vast te leggen welk producten en diensten dat moeten zijn. Op deze manier kunnen uw nabestaanden tegen die tijd zelf kiezen. Zo bent u financieel goed voorbereid op de uitvaart en behouden u en uw nabestaanden tegelijkertijd alle flexibiliteit en keuzevrijheid.

Premie of afkoopsom?
Net als bij de meeste verzekeraars betalen de meeste klanten bij Nuvema hun uitvaartverzekering doormiddel van een (maandelijkse) premie. De hoogte hangt af van de waarde van het verzekeringspakket. Mensen die wat met geld te hebben besteden, kunnen ook de afkoopsom als betaalmanier overwegen. In dit geval betaalt u in één keer de uitvaartverzekering af tegen een interessante koopsom. Dit levert in vele gevallen ook nog eens fiscaal voordeel op.

Kostendekking op maat
Niet iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Alle uitvaartverzekeraars beslissen in bepaalde gevallen dat verzekeren onmogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld voor ernstig zieke mensen of ouderen vanaf een bepaalde leeftijd. De uitvaartdeposito van Nuvema biedt dan relaas. Door eenmalig een bedrag (vanaf 500 Euro) te storten, profiteert u vervolgens van de rente over dat geld. U kunt er altijd voor kiezen om in een later stadium meer bij te storten. In feite is een deposito dus een spaarrekening waarbij het geld pas vrij komt bij uw overlijden. U bent er op deze manier van verzekerd dat (een deel van) uw uitvaart door uw nabestaanden kan worden bekostigd.

Onze informatie over Nuvema
Wij verstrekken graag zo compleet mogelijke informatie over uitvaartverzekeraar Nuvema. Toch kunnen er geen rechten worden ontleend aan deze tekst. Neem bij onduidelijkheden contact op met Nuvema en lees altijd goed de polisvoorwaarden door van de verzekeringsproducten, alvorens over te gaan op het afsluiten van een contract.  

0
Vanaf (per maand)

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH